Pytlík na chleba s kytičkou

18. července 2015 v 10:01 | Hraboška |  Šití
V dubnu jsme jeli na víkendovou návštěvu k přátelům. A abychom nepřijeli s prázdnou, pustila jsem se do tvorby. Rozhodla jsem se pro vlastní výrobu, takže jsem umíchala domácí lučinu s pažitkou, upekla celozrnný žitný chleba a jako obal na chlebík ušila plátěný pytlík na pečivo. A právě ten vám teď představím.


Uchovávání v plátně pečivu svědčí mnohem lépe než v samotném igelitovém sáčku, kde se akorát zapařuje. Doma mám chleba v odvětrávané dóze jen tak navolno, ale když ho potřebuji uchovat delší dobu (například když jedeme na týden na chalupu a peču do zásoby), balím ještě do utěrky a pak teprve dávám do sáčku. Lněný pytlík je taková estetičtější forma té utěrky :-). Fotonávod na jeho ušití najdete zde.


Zavazuje se na šňůrku v tunýlku našitém kousek pod horním okrajem. Kdybych šňůrku vložila do tunýlku přímo v horním okraji, nešel by pytlík stáhnout úplně pevně (uprostřed by zůstávala díra) a pečivo by rychleji vysychalo. Takhle se stáhne dokonale.

Uvnitř je místa dost :-)

Tady pod pytlíkem vykukuje chladnoucí žitný chleba.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Adéla Adéla | E-mail | 20. července 2015 v 19:53 | Reagovat

Vypadá suprově, i ten chleba, taky pečeme žitný kváskový, ale střídám i s kupovaným pečivem.

2 Hraboška Hraboška | E-mail | Web | 21. července 2015 v 0:31 | Reagovat

[1]: Já jsem si na doma pečený chleba tak zvykla, že už ho kupuju jen ve stavu nouze :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama